Piens - Film och serieblogg

The 100

Trots att jag är en serienörd av rang, i alla fall om jag själv får säga det, så finns det en serie jag missat, eller rättare sagt inte börjat kolla på förrän nu! Det är serien The 100. Första säsongen kom redan 2014, men jag avverkade säsong 1 typ förra veckan. Förvisso har jag ett bra tag haft koll på att serien fanns, men inte fått tiden över att se den. Tills nu då. Och får säga att hitills gillar jag det jag sett. Har tittat så att jag sett hela säsong 1, samt att jag nästan är klar med säsong 2. 

Genrerna är science fiction och drama. Det handlar om hur jorden har blivit förstörd för typ 97 år sedan och att den mänsklighet som fanns kvar, hamnade i rymden, det på en stor station som kallas för Arken. Det är 12 nationers bemannade rymdstationer som slagit ihop sig.

Arken är dock döende och för att se om jorden kan användas igen för att leva på så bestämmer de ledanden personerna på Arken sig för att skicka 100 kriminella ungdomarn ner till jorden. Väl nere på jorden så upptäcker ungdomarna det att allt liv på Jorden är långt ifrån utplånat och att de därmed inte är ensamma.

Så har ni missat denna serie med, så börja se den nu! Det finns just nu 7 säsonger.

28 Aug 2020